Џошуа: Можам да го победам Тајсон Фјури два пати, потоа да си го вратам појасот на ВБО од Усик

239

Единствената пречка за шампионот во тешка категорија ВБА (Супер), ВБО, ИБФ и ИБО, Ентони Џошуа, на пат кон обединувачка борба со шампионот на ВБЦ, Тајсон Фјури, е задолжителниот предизвикувач на ВБО, Александар Усик.

Ако Усик одбие да прифати зделка за отстапи, тогаш Џошуа би можел да биде принуден да ја ослободи титулата на ВБО за да се бори против Фјури.

„Дали луѓето ќе бидат заинтересирани ако треба да го ослободам појасот на Усик? Дали ќе треба да се откажам од појасот? Сè уште не сум целосно сигурен. Не сакам, бидејќи ова е „патот до неприкосновен“ шампион. Но, знам дека кога ќе го победам Фјури, сепак ќе се вратам и ќе се борам за овој појас – тоа ќе биде мојата цел“, рече Џошуа.

„Сакам да се борам со Фјури, повторно да го победам на реваншот – две тешки пречки, сериозни битки – тогаш веднаш ќе се вратам и повторно ќе се обидам да се борам за оваа титула.

Не знам каква е ситуацијата на Фјури со Вајлдер. Мојата ситуација е или да се откажам од појасот на ВБО или Усик ќе попушти“, рече Џошуа.