Доби 100 литри бензин за шампионската титула на Украина во супертешка категорија

74

Потсмев во боксерските кругови предизвика наградата што ја доби боксерот Андреј Руденко по освојувањето на титулата во професионална конкуренција во супертешка категорија на гала вечерта во Днепар.

Руденко го победи Константин Довбишченко со едногласна одлука на судиите и доби шампионски појас и ваучер за … 100 литри бензин.

Украинскиот боксер Иван Редкач, кој се натпреварува во САД, се смееше на наградата: „Победникот зема сè. Шампионски појас и 100 литри бензин. Тоа е мотивацијата што ја заслужуваме”, иронично напиша Редкач.

https://www.instagram.com/p/CFZ4n-0gESr/embed/captioned/?cr=1&v=12&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.sportal.bg&rp=%2Fnews.php%3Fnews%3D863973