Димитар Ѓоргиев е светски првак

5453

Димитар Ѓоргиев е светски првак. Во финалето за златниот медал Димитар славеше против Никола Дробњак од Босна и Херцеговина со 3-0 на Светското првенство во Италија.

Ѓоргиев прикажа здрава борба и не попушти во ниту еден момент. Ова е четврта титула на светските првенства.

Резултати – СП:
Лоу кик
-81 кг Димитар Ѓоргиев – Давид Дано (Италија) 3-0
-81 кг Димитар Ѓоргиев – Милош Даковиќ (Србија) 3-0
Полуфинале
-81 кг Димитар Ѓоргиев – Никола Николов (Бугарија) 3-0
Финале
-81 кг Димитар Ѓоргиев – Никола Дробњак (БиХ) 3-0

Медалите на Димитар Ѓоргиев:

2011 – Светско првенство – златен медал – кик клајт

2012 – Европско првенство – сребрен медал – кик клајт

2013 – Светско првенство – златен медал – кик клајт

2014 – без медал

2015 – Светско првенство – златен медал – кик клајт

2016 – Европско првенство – бронзен медал – кик клајт

2017 – Светско првенство бронза

2018 – Европско првенство – златен медал – лоу кик

2019 – Светско првенство – бронзен медал

2021 – Светско првенство – златен медал – лоу кик