Димевски: По од два олимписки циклуса, имаме двајца спортисти со олимписка норма

284

Претседателот на Олимпискиот комитет, Даниел Димевски изрази задоволство од фактот што по 13 години, Македонија ќе оди на Олимпијада со двајца спортисти кои имаат обезбедена норма.

„По два олимписки циклуса, имаме спортисти кои ќе патуваат на Игрите со норма. Немавме во Лондон, немавме ни во Рио де Жанеиро. Сега имаме двајца што за нас е добар почеток“, изјави Димевски.

А-норма имаат обезбедено борачот Магомедгаџи Нуров и таеквондистот Дејан Георгиевски.