Дилиен Вајт: Следниот меч треба да е со Тајсон Фјури

168

Се чини дека Дилиeн Вајт нема намера да се бори со Ото Валин. Тие требаше да се сретнат на 30 октомври, но Крадецот на трупови се повлече од мечот. Тој рече дека има повреда на рамото, но многумина се сомневаа во неговите постапки.

Сега Вајт дополнително ги зголеми шпекулациите дека ја симулирал повредата, а причината е повеќе од јасна. Британецот не сака да го ризикува своето место во тешката категорија на ВБЦ и ќе се обиде да ги активира своите врски за да обезбеди меч со шампионот Тајсон Фјури. Ова е насоката на последното интервју што Дилијан го даде за „Ток спорт“.

„Светската титула е во Фјури, а јас ја бркав толку долго, цел живот работев за таков меч. Значи, што се очекува од мене? Да се ​​борам со Ото Валин или Тајсон Фјури? Има смисла мојот следен меч да биде со Фјури. На мене и на неговиот тим е да се разбереме“, изјави Вајт.

Тој сака да се соочи со Тајсон напролет следната година. А причина за неговото нетрпение е сомнежот дека Фјури наскоро може да се повлече од професионалниот ринг.

„Не знаеме што намислил Тајсон Фјури. Утре може да каже дека се пензионира. Или може да исчезне некаде. Тој веќе двапати одби да се бори со мене. Време е ВБЦ да го нарача овој меч“, изјави Крадецот на трупови.

Вајт верува дека ќе победи во судирот со „Ромскиот крал“, за кого вели дека е тром и задава тешки удари.

„Го видовме на мечот со Вајлдер. Со текот на времето Фјури го промени однесувањето во рингот. Претходно не дозволуваше да го удрат, а сега е многу полесна цел. Тој е бавен и предвидлив во рингот, што ми дава доверба дека можам да бидам следниот светски шампион“, рече Британецот.