Дејан Милошевски – Чобачо за благородната мисија со карате да им помага на лицата со Паркинсонова болест (ВИДЕО)

698

Македонскиот карате мајстор Дејан Милошевски – Чобачо кој работи во САД и каратето го користи во хумана мисија, при претстојот во Македонија имаше интервју за Македонската телевизија.

Милошевски зборуваше за тоа како каратето може да се користи за контрола на Паркинсоновата болест. Покрај ова тој се осврни и на други карате теми.

Погледнете го интервјуто на Милошевски кој има благородна мисија спортот да го користи за помош на лицата со Паркинсовата болест.