Дастин Пориер: Ќе го принудам Мек Грегор на предавање

191

Дастин Порие е подготвен за трилогијата со Конор Мек Грегор викендов. Тие ќе се упатат кон УФЦ 264 што ќе се одржи во Лас Вегас. Нивната битка е во лесна категорија и победникот ќе заслужи шанса за титулата.

Дијамантот се очекува да биде фаворит на мечот откако го исфрли Мек Грегор во јануари оваа година. Конор предвидува дека ќе може тешко да го нокаутира Пориер и да го изнесе на носилка.

Дастин, од своја страна, верува дека ќе може да победи со завршница. Пориер верува дека Конор има шанса само на почетокот на битката, а потоа ќе загуби.

Во интервју за БТ спорт Пориер разговараше со легендата Мајкл Биспинг и му го кажа следново:

„Добро е да се вратите во Вегас и да видите отворени бизниси. Сега сум тврд како карпа. Не мразам повеќе никој. Не го мразам Конор Мек Грегор за работите што ги кажува. Можеби приказните ќе му помогнат на Мек Грегор. Сепак, тие не влијаат на мене.

Мек Грегор е загрижен и се чувствувам несигурен во врска со него. За мене, ова е само уште една борба. Напнатоста е кај него. Нема да биде добро за бизнисот ако изгуби по втор пат со мене. Со години се борам со лавови.

Конор треба да притисне на почетокот, затоа што ако битката се одолговлекува, тогаш ќе влезам во ритам и ќе го удрам силно. Секој може да победи во првите минути, но подобриот борец победува кога битката ќе се одолговлекува.

Може да го победам и во првата рунда. Можам да го победам со технички нокаут, но имам чувство дека ќе го победам. Ако победам викендов, тогаш единствената битка за мене ќе биде битката со Чарлс Оливеира.

Не сакам да зборувам за следната борба, бидејќи ништо од тоа не е реално додека не заврши битката со Конор. Тој тренира напорно затоа што сака да го надополни мојот пораз“.