Дарко Стошиќ потпиша за КСВ! Може ли до појасот?

310

Дарко Стошиќ (13-4) потпиша договор со најдобрата европска промоција КСВ! Поради целата оваа ситуација со коронавирусот, сè тргна наопаку, па така и дебито на дарко за КСВ. Оваа информација ексклузивно ја потврди во подкастот Инкубатор кај Марко Петрак.

Дарко за КСВ ќе настапува во тешка категорија и како што вели, целта е појасот. Во тешка категорија Дарко ги постигна најдобрите резултати од неговите 12 борби  сите 12 ги доби како тешкаш. Титулата во тешка категорија на КСВ ја држи Британецот Фил Де Фрис (18-6), поранешен борец во УФЦ.

Не очекува интересен расплет во КСВ организацијата која потпиша со најголемите регионални имиња во ММА.

https://www.instagram.com/p/B-pnEKXpQ-Q/?utm_source=ig_embed