Дана Вајт е оптимист за враќањето на Ник Дијаз

69

Враќањето на Ник Дијаз во УФЦ октагонот изгледа се поверојатно.

До овој заклучок дојде претседателот на организацијата Дана Вајт, која само пред неколку месеци не веруваше во такво решение.

37-годишниот ветеран не се борел од 2015 година кога се соочи со Андерсон Силва во меч кој не продуцираше победник. Последната победа на калифорнецот датира од 2011 година, кога го победи Б.J. Пен.

Сепак, ова може да се промени во 2021 година. Запрашан за ситуацијата со Дијаз, Вајт одговори на следниов начин:

„Бев песимист во врска со можното враќање на Ник Дијаз во 2021 година“, призна Вајт.

Не гледав на кој начин ќе се случи тоа, но сега се чини дека сè е прашање на време и ќе се случи. Последен пат го видов пред еден месец во Џексонвил, но мислам дека навистина ќе се врати.

Не можам да дадам повеќе информации, затоа што меч-мејкерите се во контакт со него, но работите изгледаат ветувачки“, додаде шефот на организацијата.