Чикадѕе и Барбоза го минаа мерењето за УФЦ на ЕСПН 30 (ВИДЕО)

115

Гига Чикадѕе и Едсон Барбоза го поминаа официјалното мерење пред нивниот меч во перо категорија, што е врв на УФЦ на ЕСПН 30.

Грузиецот тежеше 65,99 кг, а Барбоза се покажа дека е 220 грама полесен од неговиот противник – 65,77 кг.

Брајан Битл и Жилберт Урбина, кои ќе се пресметаат во коглавниот меч, исто така влегоа во нивната категорија. Урбина (84,36 кг) беше потежок 220 грама од Битл (84,14).

Леомана Мартинез беше единствената која не успеа да го помине официјалното мерење. Излезе дека е потежок два килограми од Гвидо Канети.

Главна карта:
Едсон Барбоса (65,77 кг) – Гига Чикадѕе (65,99 кг)
Брајан Битл (84,14 кг) – Жилберт Урбина (84,36 кг)
Рики Турциос (61,23 кг) – Брејди Хајстенд (61,46 кг)
Кевин Ли (77,33 кг) – Даниел Родригез (77,56 кг)
Андре Петроски (84,14 кг) – Мајкл Гилмор (83,46 кг)
Махмуд Мурадов (83,68 кг) – Џералд Мершерт (83,91 кг)

Воведни:
Алесио ди Кирико (84,14 кг) – Абдул Разак Алхасан (84,14 кг)
Сем Алви (84,14 кг) – Велингтон Турман (84,14 кг)
Дастин Џејкоби (92,30 кг) – Дарен Стјуарт (92,76 кг)
Џеј Џеј Олдрич (56,69 кг) – Ванеса Демопулос (56,92 кг)
Џамал Емел (65,99 кг) – Пат Сабатини (65,99 кг)
Леомана Мартинез (63,50 кг) – Гвидо Канети (61,46 кг)