Броннер: По победата, ќе се препуштам на чекови, шишиња и жени

180

Поранешниот светски шампион во четири категории Адријан Бронер финансиски се освежи по мечот со Џовани Сантијаго.

Американецот рече дека пред борбата имал 13 долари на сметката во банка, а сега доби чек од 13 милиони долари.

Веднаш по победата, Бронер рече дека ќе се препушти на луда забава, а од следната недела ќе се врати во салата.

„Нема да лажам – ќе отворам шишиња, да се расфрлам со чеков и ќе имам секс“, призна Адријан Бронер.

„Но, ќе се вратам на вежбање во понеделник“.

Победата во битката би можеше да ја добие и Порториканецот, кој беше поактивен и погоди значително повеќе удари.

Официјалната статистика на КомпјуБокс покажува дека Бронер пласира 98 од 338 (29%) и непоразениот Сантијаго 207 од 697 (29,7%).

Судиите одлучија да ја кренат раката на Адријан, со резултат 117-110, 116-111, 115-112.

Бронер е познат по својот луд темперамент и не е ни чудо што го нема повеќе по низата бучни забави.