Борачите на Олимпија на подготовки на Плачковица

216

Од петок борачите на Олимпија се на базични-висински подготовки на планината Плачковица за претстојните натпревари. Екипата ја предводат Метдои Сичков и Кире Нисев.

„Батериите се полнат со футинг, два тренинга, забава, игри и прошетки по планината Плачковица“, велат од Олмпија и додаваат:

„Додека борачите на Олимпија за време на подготовките соонуваат за учество на Олимписки игри на Могамедгаџи Нуров му посакуваме успех и медал од ОИ во Токио. А се надеваме дека некој од сонувачите ќе замине на Олимпијада“.