Бобан Илиоски ефектно ја заврши годината, победи со ТКО (ВИДЕО)

521

Бобан Илиоски извјува ефектна победа со прекин во првата рунда во професионалниот меч проти Милош Бајовиќ во Нови Сад, Србија.

Илоски тргна силно од првата секунда на Пилот настан 2 на Батл нет чемпионшип во борбата до 81 килограм во К1, противникот не знаеше што го снајде, за две минути му броеја три пати.

„Добро помина борбата, како и што очекувавме. Се исплати цела година напорното вежбање. Ќе направам мала пауза, недела дена, и продолжувам со тренинг за поголеми успеси“, изјави Илиоски за Ипон.мк.

Неговиот тренер Дејан Митровски-Урко е задоволен од она што го покажал Боби.

„Боби спремен влезе во рингот смирен како никогаш до сега и со една цел, да победи со прекин. Тоа и се случи, уште во првата рунда со три броења на противникот. По откажувањето на повеќе договорени борби на кои требаше да настапи тој, оваа борба добро му дојде. Кондиционо е многу поподготвен од порано и продолжува со тренинзите. Ги пикиравме светските и европските првенства под ВАКО и ИФМА следната година“, истакна Митровски за Ипон.мк.

Ipon.mk