Боб Арум: Никој во САД не знае ништо за Џошуа

124

Промоторот Боб Арум посочи дека светскиот шампион Ентони Џошуа е анонимен во САД. Според легендарниот импресарио, никој не знае ништо за АЈ во странство.

Љубителите на боксот се сетија на него само со поразот од Енди Руиз Јуниор во Медисон сквер гарден во 2019 година.

„Не сум импресиониран од Џошуа. Не го следам, бидејќи по секое споменување на неговото име, се сеќавам дека лежеше на подот по Енди Руиз“, ја започна својата изјава љубопитно Арум.

„Ви ја кажувам вистината, мислам дека не е елита во тешка категорија.

Немам непочитување кон него, но тој е целосно непознат борец во САД. Сите го паметиме овде само по тоа како беше нокаутиран од Руиз, кој не е закана за врвните борци. Ако тој и Тајсон Фјури се сретнат во Америка, AJ ќе биде непознат за публиката. Никој овде не знае ништо за него“, додаде Арум