Блахович и Адесања го минаа мерењето (ВИДЕО)

141

Јан Блахович се покажа како потежок од Израел Адесања за нивниот судир, главната борба на УФЦ 259, што ќе се одржи вечерва во Лас Вегас, Невада. Шампионот во полутешка категорија тежеше 92,98 кг, а носителот на појасот во средна категорија се покажа околу 2 кг полесен – 90,94 кг.

Во петел категорија влегоа и Аманда Нунеш и Меган Андерсон. Бразилката ќе ја брани титулата со 65,77 кг, додека Андерсон е полесна за 230 грама – 65,54 кг.

Само Аскар Аскаров потфрли на мерењето.

Главна карта:
Јан Блахович (92,98 кг) – Израел Адесања (90,94 кг)
Аманда Нунеш (65,77 кг) – Меган Андерсон (65,54 кг)
Пјотр Јан (61,23 кг.) – Аjајмеин Стирлинг (61,00 кг.)
Ислам Махачев (70,76 кг) – Дру Гуд (70,76 кг)
Тијаго Сантос (93,44 кг) – Александар Ракиќ (93,44 кг)

Прелиминарни:
Доминик Круз (61,68 кг) – Кејси Кени (61,68 кг)
Сонг Јадонг (61,46 кг) – Кајлер Филипс (61,68 кг)
Џозеф Бенавидес (56,92 кг) – Аскар Аскаров (57,60 кг)
Каи Кара-Франција (56,92 кг) – Рожерио Бонторин (57,15 кг)
Тим Елиот (56,92 кг) – Џордан Еспиноза (57,15 кг)
Карлос Улберг (92,98 кг) – Кенеди Нечукуву (93,21 кг)
Шон Брејди (77,33 кг) – Џејк Метјуз (76,88 кг)
Ливинја Соуза (52,61 кг) – Аманда Лемос (52,61 кг)
Урош Медиќ (70,76 кг) – Арон Круз (70,30 кг)
Тревин Џонс (61 кг) – Марио Баутиста (61,46 кг)