Бивол се враќа во рингот со два меча за кратко време

140

Рускиот „супер“ шампион во тешка категорија во ВБА, Дмитриј Бивол конечно ќе се врати во рингот. Неговиот промотор Еди Херн најави две последователни борби одеднаш, но не ги именуваше имињата на можните ривали.

„Всушност, планираме нешто сосема необично што ќе изненади многу луѓе. Две битки: едната во април, другата во јули, двете во различни земји. Но, ова се две добри бorbи. И по долг период на неактивност, Дмитриј Бивол изгледа многу активен“, рече Херн.

30-годишниот Бивол не боксирал од октомври 2019 година, кога со судиска одлука го победи предизвикувачот за титулата Ленин Кастиљо.

Покрај Бивол, ВБА има уште двајца светски шампиони во тешка категорија. Тоа се привремениот шампион Робин Красниќи и регуларниот шампион Жан Паскал, кого Дмитри го порази на поени во 2018 година.

Шампион во тешка категорија на ВБЦ и ИБФ е Артур Бетербиев, појасот на ВБО е сè уште слободен, но за 14 февруари ќе се борат Русинот Максим Власов и Американецот Џо Смит.