Били Џо Сандерс по поразот: Ме пронајде со добар удар

113

Поранешниот шампион на ВБО во супер средна категорија, Били Џо Сандерс зборуваше за неговиот прв професионален пораз во неделата наутро.

Британецот беше поразен од Сол Алварез во меч за три од четирите светски титули на 76 кг, а на 31-годишниот Сандерс му беше направена операција на повредената очна окото.

Били Џо го потврди она што го рече Еди Херн дека Канело го скршил лицето на три дела и додаде дека една од фрактурите се наоѓа е на неговата коска. Иако на крајот од мечот Мексиканецот водеше на сите три судиски картони, Сандерс рече дека разликата меѓу него и Канело не е толку голема.

„Ви благодарам на сите за пораките и желбите“, напиша Сандерс на Фејсбук.

„Повредена очна дупка и скршена јаболчна коска на три места, но операцијата помина според планот. Ова е случај во оваа деловна активност – некогаш победувате, понекогаш губите. Тој беше надвор од мојот дофат, но ме пронајде со добар удар. Не видов ништо и од мојот агол решија да го завршат мечот.

„Им благодарам на сите што ме гледаа. Ќе се вратам “, додаде Били Џо.