Белатор се враќа кон крајот на месецот

62

Белаторот ММА се враќа во игра на 24 јули во Конектикат.

Веста ја сподели Шердог, според која организацијата сака да се врати таму каде што планирале да го направат Белатор 241 во март. На оваа гала вечер, Патрисио Фреиер се очекуваше да се бори против Педро Карваљо во битка на турнирот во перо категорија.

Скот Кокер, претседателот на организацијата, беше категоричен дека нема да одржува настани затоа што не сакаше да ги загрози животите на своите луѓе. Се чини дека се предомисли откако конкурентите од УФЦ работат со полна брзина и веќе одржаа неколку настани. Постепено скоро сите борбени организации закажуваат настани и Белатор сака да ги следи.

Ќе треба да направат сериозни безбедносни протоколи поврзани со Ковид-19 кои треба да бидат одобрени од властите. Овие протоколи ќе вклучуваат тестови и сите можни заштитни мерки, како и социјална дистанца. Доколку организацијата успее да направи настан, тоа ќе биде нивниот прв од февруари.

https://www.instagram.com/p/B4EKzz4F6Iy/?utm_source=ig_embed