Аземи стартуваше моќно на Младинската Златана ракавица, Ѓоргокески убедлив

319

Нашиот тешкаш Ардијан Аземи беше уверлив во првиот настап славејќи со ТКО во првата рунда против репрезентативецот на Босна и Херцеговина Делиан Земаниќ. Со победата Аземи се пласира со полуфиналето.

Давид Ѓоргокески беше подобар од Хравтот Рафаел Малашиќ со одлука на судиите и се избори за четвртфинале.

Урош Милошевиќ од Србија славеше против нашиот Ѓоше Ѓошов со одлука на судиите.

Денеска Фехим Нинамни ќе се сретне со Анес Папиќ од Србија.

Видео од борбата на Аземи.

Резултати:
91 кг Ардијан Аземи – Делиан Земаниќ (БиХ) ТКО Р1
75 кг Шпетим Ајредини – Дејан Лебурич (Словенија)
Ардијан Џемаили
Рузѓар Асановски 
Бекир Лимани 
Хади Шехаби
75 кг Александар Ристоски – Александар Шерифовиќ (Србија)
64 кг Суад Куртиши – Бојан Зечевиќ (БиХ)
Моника Стојковска
69 кг Давид Ѓоргокеси – Рафаел Малашиќ (Хрватска) 5-0
Аллен Рустемов
Елес Асанов
Дамјан Талимче
69 кг Ѓоше Ѓошов – Урош Милошевиќ (Србија) 0-5
64 кг Ресул Мамудов – Урош Чингелиќ (Србија)
Шеро Мамутовски
69 кг Ферид Хоџа – Јоан Деакону (Романија)