Ардијан Аземи експресно до златниот медал на Младиснката Златна ракавица (ВИДЕО)

342

Ардијан Аземи експресно го реши финалниот меч против Огњен Татраски (Србија) на Младинската златна ракавица во Белград со прекин во првата рунда.

Аземи на меѓународниот турнир во Блеград имаше три борби, две завршија со прекин.

Другите двајца финалисти загубија во финалето, Шеро Мамутовски од Георге Гиноиу (Романија) и Моника Стојковска од Габриела Лазаров. Токму Стојковска и Лазаров се прогласени за најборбен пар.

Семиз Аличиќ од Србија е прогласен за најдобар боксер.

Финале
91 кг Ардијан Аземи – Огњен Татарски (Србија) победа ТКО Р1
49 кг Шеро Мамутовски – Георге Гиноиу (Романија) победа на Романецот
54 кг Моника Стојковска – Габриела Лазаров (Романија) 0-5