Андре Ворд: Претпочитам да се борам со Ентони Џошуа отколку со Канело

161

Поранешниот светски шампион во две категории – Андре Вoрд, даде прилично љубопитна изјава за две од лица боксот на денешницата.

„Синот Божји“, кој ја заврши славна кариера во 2017 година, рече дека повеќе би сакал да се соочи со Ентони Џошуа отколку да се испроба со Сол Алварез-Канело.

Таквата изјава е секако во најмала рака чудна, имајќи предвид дека 36-годишниот Американец беше активен во категориите со кои во моментов „Канело“ доминира – полутешка и суперсредна.

На прашањето кого би избрал и зошто за негово евентуално враќање, олимпискиот шампион во 2004 година одговори така директно дека би го изберал Ентони Џошуа.

Интересно е да се спомене дека Ентони Џошуа би имал висинска предност од скоро 15 сантиметри и околу 20 килограми повеќе.