Александар Волкановски: На пат сум да станам најголем во ММА

270

Александар Волкановски верува дека наскоро ќе стане најголем во историјата на перолесна категорија. 32-годишниот шампион има учинок 22-1 во ММА и во последните 2 борби забележа 2 победи над Макс Холовеј. Многу навивачи не се согласија дека Волкановски ја добил втората битка со поделена одлука. „Големиот“ исто така признава дека битката веројатно требало да биде нерешена.

Сепак, ова не му пречи и планира да оди напред и да се докаже. Волкановски е во серија од 19 последователни победи и на крајот на март ќе ја брани титулата против Брајан Ортега. Александар тврди дека сите борци што ги победил во УФЦ се во пораст. Тој се закани дека ќе стане најголем и наскоро ќе разберат сè.

„Сега ситуацијата е малку чудна. Мојата последна борба беше нерешена, луѓето реагираа на ова двосмислено и јас ги разбирам. Ви гарантирам дека ќе одиме напред. Ова ќе се смени со мојата следна борба и времето ќе излекува се.

Сите зборуваат за последната битка со Макс, а тоа само докажува дека тој се уште е во подем. Без разлика дали луѓето сакаат или не, имам резултат 2-0 со него, иако тој е на врвот. Ова го покажува моето ниво. Момчињата што ги победив, дури и Алдо, беа во подем. Тој претрпе неколку порази, но се врати.

Луѓето велеа дека никој не може да го победи Алдо во меч од три рунди, но јас излегов и го неутрализирав. Дајте ми една или две битки и луѓето навистина ќе разберат. Разбирам колку одбрани направи Алдо, мора да го одбраниш појасот и да ги победиш главните предизвикувачи за да го добиеш статусот на најголем.

Јас веќе имам добра позиција. Победите над толку почитувани борци покажуваат дека сум на вистинскиот пат. Ќе направам уште неколку одбрани и ќе почнам да го извршувам статусот на најголем. Така, со сета почит кон сите, јас сум на пат да бидам најголем и луѓето наскоро ќе го разберат тоа“, рече австралиско-македонскиот борец Волкановски.