Александар Волкановски ќе го брани појасот против Корејското зомби

172

Исклучително непредвидлив и интересен меч ќе го предводи претстојниот настан на УФЦ 273.

Главниот настан на гала вечерта, која е закажана за 9 април, ќе ги спротивстави шампионот во перо категорија Александар Волкановски и предизвикувачот Чан Сун Јун.

Веста ја пренесоа голем број авторитетни американски медиуми, повикувајќи се на извори блиски до организацијата. Се уште не е познато каде точно ќе се одржи настанот.

УФЦ 273 треба да биде еден од најголемите настани во годината, бидејќи главниот подготвителен меч ќе биде шампионската битка помеѓу Алџмејн Стрелинг и Петар Јан.

33-годишниот Волкановски требаше да се соочи со стариот познаник Макс Холовеј, но „Најдобриот боксер во УФЦ“ поради повреда нема да може да учествува во трилогијата. Порано многу луѓе изразуваа желба да го заменат Макс, но очигледно најзаслужен е „Корејското зомби“.

Последен пат шампионот се бореше во септември, кога со едногласна одлука го победи Брајан Ортега.

34-годишниот Јужнокореец го доби и својот последен меч, победувајќи го јуни со едногласна одлука Дан Иге.