Александар Емилијаненко не е добар со здравјето

268

Михаил Кокaлјаев откри дека Александар Емилијаненко не е во многу добра физичка состојба.

Поранешниот кревач на тегови пред медиумите изјави дека не сака да зборува за втора борба со Емелјаненко, бидејќи сега тешко дека сака. Михаил му посака здравје и брзо закрепнување. Двајцата боксуваа на крајот на 2019 година во Москва, кога Александар успеа да го нокаутира во првата рунда.

Последен пат го видовме Емилијаненко во кафезот со Магомед Исмаилов во средината на 2020 година. Магомед го здроби во борба и по поразот Емилјаненко се притаи и не е активен во социјалните мрежи и медиумите.

Очигледно има причини за ова, а Кокалјаев ги сподели следниве информации за неговиот поранешен противник:

„Добив информација дека Саша сега не е во добро физичко здравје. Па сега не треба да зборуваме за битка помеѓу мене и него. Само сакам да му посакам добро здравје“.