9 медали за Сеишин во Солун на Европскиот џудо турнир (ФОТО)

Seisin vo Grcija 2016 juni

На Европскиот опен турнир во џудо во Солун, Грција, џудистите на Сеишин освоија девет медали, од кои 5 се златни, 1 сребрен и 3 бронзени.

На ова натпреварување во организација на ЏК Ираклис учествуваа над 150 натпреварувачи од клубови од Англија, Италија, Бугарија, Србија, Грција и Сеишин од Македонија.

Seisin Grcija zagrevnaje 2016

Медали освоија:  Александра Најдоска +75 кг. 1-во место, Михаела Пешталеска -57 кг. 3-то место, Марио Тошески -66 кг 3-то место во јуниорка конкуренција:

Сениори: Васко Пупуноски -55 кг 1-во место, Диме Ивчески -66 кг 1-во место, Мартин Тодорчески -60 кг 1-во место, Александар Апостолоски -66 кг 2-ро место, Александар Петрески -71 кг 3-то место.

Ветерани над 50 години: Благоја Кузманоски -75 кг 1-во место

„На овој турнир во Грција членовите на клубот доминираа на татамите. Прикажаа одлични и ефективни борби, што навистина беше прифатено и од публиката во салата, а беа добиени и комплименти од страна на судиите на овој натпревар, кои беа од Англија, Италија и Грција. Со овие активности клубот Сеишин ја завршува првата полусезона на натпревари и членовите ќе бидат на 1 месечен летен одмор а потоа месец август ќе се продолжат активностите согласно програмата на клубот“, велат од клубот.

Сеишин почнува со подготовките за 8-от Меѓународен турнир „Прилеп град херој 2016“, кој треба да се одржи на 9 октомври, а на кој уште сега се најавуваат повеќе балкански и европски клубови.

print

Можеби ќе ви се допадне...