Резултати од Државното изборно првенство во кик бокс

 Zeni kik boks drzavno prfvenstvso

На Државното изборно првенство за јуниори и кадети што се одржа викендов во Скопје беа постигнати резултати во очекувањата, пред се од кандидатите репрезентацијата што

Karing Skopje

ќе земат учество на Светското на првенства Шпанија во август. Во поедини дисциплини се натпреваруваа и сениорите. Првенството беше во техничка  организација ,,Фајт тим“ од Скопје. Учество земаа 183 спортисти од 20 клуба.

Maksam vo Skopje

Селекторот Дејан Митровски – Урко,  во деновите што следат ќе го состави списокот  на кандидати за  јуниорско-кадетската репрезентација  кои ќе се подготвуваат за Светското  првенство.

Bitolcani na kik boks

  Дисциплина ЛОУ КИК јуниори           

1  место  -67кг    Хадис Рамадани       Еико-Скопје Bozjidar {tip

1  место  -69кг   Пепи Велков               Зоран тим -Струмица

1  место -75кг    Енвер Реџеповски   Адреналин -Скопје

Сениори

1 место  -63кг   Денис Муаремовски       Зан Шин -Битола

1  место  -71кг    Бобан Илиовски               Шампион –Скопје

1 место   -81кг Онур Текешановски         Фајт лион –Гостивар

 1место  -86кг Наумче Трајковски            Максам -Прилеп

1   место -91кг   Александар Најдовски     Самурај-Битола

Жени

1  место +70кг  Стефани Тодорова            Фајт Тим-Скопје

Дисциплина ЛАЈТ КОНТАКТ

Кадети

1 место -46кг  Никола Каранфиловски  Гладијатор –Штип

1 место  -52 кг Бојан Долински                 Зан Шин –Битола

1 место  -57кг  Музафер Асановски          Зан Шин –Битола

1 место  -63кг  Стефан Сунчевски             Зан Шин –Битола

1 место  +69 кг Азрет Зекири                     Сен Сеи- Гостивар hadis na Drzavno

 Кадетки

1 место -47кг Леа Бошевска                      Самурај –Битола

1 место -50кг Ивана Петреска                    Самурај –Битола

1 место -52кг Викторија Варадинова    Гладијатор –Штип

1 место +65кг  Ивана Петковска                Зан Шин –Битола

Јуниори

1место -60кг Софијана Марковска        Водно Кик –Скопје

1место -52кг Бојан Долински                   Зан Шин –Битола

 Сениори

1место -74кг Андреј Митров                    Водно Кик –Скопје

1место -84кг Бобан Несторовски          Гладијатор –Скопје

1место +94кг Филип Митревски           Гладијатор –Скопје

 Дисциплина ПОИНТ ФАЈТ

1 место -28кг Павел Стојчевски                          Ас -Делчево Muaremovski bitola

1 место  -47кг  Леа Бошевска  кадет                 Самурај –Битола

1место -63кг  Илија Ристески                              Самурај –Битола

1 место -69кг   Марин Симоновски  јуниор   Самурај –Битола

1место  -69кг    Вчков Филип    јуниор               Будо –Кавадарци

1место  -70кг    Елена Стојчевска  сениор        Ас –Делчево

1 место -89кг Жарко Арсковски   сениор        Гладијатор- Штип

 Дисциплина  КИК ЛАЈТ

Помлади кадети

1 место  -28 кг Амин Шакири                    Тетова – Тетово

1место -32кг Ѓорѓи Петров                        Зоран Тим-Струмица

1 место – 37 кг Милан Стојаноски    Фајт тим –Скопје

1 место +47 кг Астрит Ејупи                      Фајт Лион –Гостивар

1место -52кг Бојан Долински                   Зан Шин -Битола As delcevo

1место -57кг Блаже Стојменовски         Зоран Тим -Струмица

Кадети

1место  +32кг Борјан Трајков                  Фајт тим  Скопје

1место -42 кг Стефан Грнчаревски       Фајт тим  Скопје

1место -52 кг Бојан Долински                 Зан Шин –Битола

1место -57кг  Божјидар Јанков                Гладијатор -Штип

1 место  -63кгСтефан Сунчевски           Зан Шин –Битола

1 место +69кг Берат Неџбија                    Тетова – Тетово

Кадетки

1место -47кг Стефанија Петковска      Зан Шин-Битола

1место- 52кг Мартина Стоименовска Зоран Тим-Струмица

1место -55кг Балова Сара                          Будо-Кавадарци

1место -60кг Ивана Беџовска                  Зоран Тим –Струмица

1место +65кг Ивана  Петковска             Зан Шин-Битола

Јуниори

1место -50кг Симона Ѓоревска              Зан Шин-Битола

1место -60кг Александра Шереметковска Самурај-Битола

1место +70кг Марија Божиновска     Гладијатор-Скопје

Сениори -жени

1место -50кг Симона Ѓоревска              Будо -Кавадарци

1место -54кг  Матракоска Марија         Будо –Кавадарци

Мажи

1место -54 кг  Резаш Бектеши                   Шампион –Скопје

1место-60кг Бурим Руфати                     Фајт Лион -Гостивар

1место -63кг  Виктор Дуковски            Фајт Тим –Скопје

1место  -69кг Ненад Манојловски       Шампион -Скопје

1место -79 кг Михајло Костадиновски Шампион -Скопје

1место -84 кг Бобан Несторовски       Гладијатор-Скопје

1место -89 кг  Милан Кубин                   Водно Кик -Скопје

1 место  +94кг Филип Митревски       Гладијатор-Скопје

Жени

1 место -65 кг Кристина Димишковска  Каринг-Скопје

print