3 златни и 3 бронзени медали за Куштрими на Иппон купот во Лесковац

Каратистите на Куштрими од Скопје се претсавија во одлично издани на Иппон купот во Лесковац, Србија, освојуваќи шест медали – 3 златни и 3 бронзени.

Паштрик Авдиу освои два златни медали за деца родени 2007 година во кати 1-ниво и во кумите (-30 кг), Емир Рамадани (2006 г., ката 1-ниво и кумите -35 кг), се закити со две бронзи, а Медин Дема освои залтен медал (2003 г., ката, 4-ниво) и бронзен во кати 5-ниво.

Екипата на Куштрими настапи со 7 пријави, а екипно се поразени во меч за 3 место во конкуренцијана 9 екипи.

Ipon.mk/В.Д.

print