24 каратисти обезбедија виза за Олимписките игри во Токио, само тројца се од Балканот

546

На карате квалификациите во Париз норма за Олимписките игри во Токио обезбедија 24 каратисти во кати борби, за жал, без наши претставници.

Од Балканот за норми се изборија двајца каратисти од Турција и еден од Бугарија.

Берат Јакупи беше нашиот најдобар каратист на овие квалификации со три победи и еден пораз.

Виза за Токио обезбедија:

Кати жени
1.Дилара Бозан – Турција
2.Александра Ферачи – Франција
3.Јуентер Јасмин – Германија

Кати мажи
1.Ариел Торез Гутиерез – САД
2.Ји Та Ванг – Тајпеј
3.Хејун Парк – Ј. Кореја

Борби жени

-55 кг
1.Ивет Горанова – Бугарија
2.Молди Жангбираби – Казахстан
3.Ана Чернишева – Русија

-61 кг
1.Бтисам Садини – Мароко
2.Анита Серогина – Украина
3.Голдимар Секвера – Венецуела

+61 кг
1.Елена Квиричи – Швајцарија
2.Силвија Семераро – Италија
3.Ферјал Абделазиз – Египет

Борби мажи

-67 кг
1.Ерај Самдан – Турција
2.Рахман Алмастафа – Јордан
3.Фридовси Ферзалијев – Азербејџан

-75 кг
1.Нурканат Ажиканов – Казахстан
2.Ноа Бич – Греманија
3.Габор Хаспартаки – Унгарија

+75 кг
1.Тарег Хамеди – Саудиска Арабија
2.Гогита Арканија – Грузија
3.Даниел Гајсиниски – Канада

Фото: ВКФ