19 медали за македонските БЏЏ натпреварувачи на „БЏЏ Монтана опен, Рутс втори во детска конкуренција

На Меѓународниот турнир „БЏЏ Монтана опен“ во Монтана – Бугарија, макеоднските клубови за бразилско џиу џицу освоија 19 медали – 4 златни, 7 сребрени и 8 бронзени во сите возрасни категории.

На турнирот на кој настапија 220 натпреварувачи од Бугарија, Србија и Македонија, наши претставници беа: Рутс Македонија, Карлос Маја, Дан кју.

Во вкупниот пласман за деца екипата на Рутс Македонија е втора.

Ова се пласманите на нашите натпреварувачи:

Деца – 8-9 години 1. Георги Блажевски – Рутс и 3. Марко Панчевски – Рутс

Деца – 10-11 години -38 кг 2. Зоран Колевски – Дан кју

+42 кг 3. Дамјан Петровски – Рутс

Деца 12-13 години

-35 кг 2. Арон Зекир – Рутс

-45 кг 1. Даниела Алексова – Рутс и 3. Никола Цветановски – Рутс

Деца – 14-15 години -66 кг 1. Марко Петровски – Рутс

+73 кг 1. Бојан Манчевски – Рутс

Деца 14-15 – девојки 2. Катерина Ацевска – Дан Кју Скопје

Јуниори -70 кг 2. Кристијан Спировски – Карлос Маја

Жени -60 кг 3. Андријана Цветковска – Рутс

+60 кг 3. Ева Илиевска – Рутс

Бели појаси -82 килограми 2. Александар Поповиќ – Рутс

Сини појаси -64 кг 2. Михаил Поповиќ – Рутс

-70 кг 2. Теодор Стојковски – Рутс

-82 килограми 3. Никола Петрушевски – Рутс

-88 килограми 3. Горазд Ордјановски – Карлос Маја

Мастерс -82 килограми 3. Маријан Живков – Карлос Маја

Резултати
Деца – 8-9 години

 1. Георги Блажевски – Рутс
 2. Георги Керемедчиев – Зенит
 3. Мартин Иванов – Зенит
 4. Марко Панчевски – Рутс

Деца – 10-11 години
-38 кг

 1. Борислав Петров – Зенит
 2. Зоран Колевски – Дан кју
 3. Виктор Пенчев – Зенит
 4. Трифон Рајков – Твист Џ

+42 кг

 1. Лачезар Георгиев – Зенит
 2. Стојан Стичков – Зенит
 3. Дамјан Петровски – Рутс

Деца 12-13 години
-35 кг

 1. Самуел Христов – Твистед ЏЏ
 2. Арон Зекир – Рутс

-45 кг

 1. Даниела Алексова – Рутс
 2. Николај Васев – Зенит
 3. Виктор Наков – Твистед ЏЏ
 4. Никола Цветановски – Рутс

Деца – 14-15 години
-66 кг

 1. Марко Петровски – Рутс
 2. Марко Глишиќ – Грејси Бара
 3. Искрен Цветков – Зенит

+73 кг

 1. Бојан Манчевски – Рутс
 2. Георги Георгиев – Себу
 3. Горан Горанов – Зенит
 4. Гален Георгиев

Деца 14-15 – девојки

 1. Наташа Куравица – Грејси Бара
 2. Катерина Ацевска – Дан Кју Скопје
 3. Љуби Бергауер – Грејси Бара

Јуниори
-70 кг

 1. Георги Стефанов – Зенит
 2. Кристијан Спировски – Карлос Маја
 3. Асен Манолов – Левски
 4. Питер Дајчиќ – Грејси Бара

Жени
-60 кг

 1. Менка Стојановска – Зенит
 2. Мила Савова – Бруно Бастос
 3. Андријана Цветковска – Рутс
 4. Биляна Николаева – Гринго

+60 кг

 1. Виолета Ангелова – Гринго
 2. Радостина Николова – Твист
 3. Наташа Клинчарова – Зенит
 4. Ева Илиевска – Рутс

Бели појаси
-82 кг

 1. Цветомир Петков – Зенит
 2. Александар Поповиќ – Рутс
 3. Александар Минев – Бруно Бастос
 4. Марк Георгиев – Твистед ЏЏ

Сини појаси
-64 кг

 1. Шукри Рашид – Твистед ЏЏ
 2. Михаил Поповиќ – Рутс
 3. Иван Лилов – Твистед ЏЏ

-70 кг

 1. Пламен Богданов – СЦ Вароша
 2. Теодор Стојковски – Рутс
 3. Денислав Станиславов – Зенит

-82 килограми

 1. Пламен Тодоров – Гринго
 2. Релиа Желјаковиќ- Грејси Бара
 3. Никола Петрушевски – Рутс
 4. Златко Илиќ – Грејси Бара

-88 килограми

 1. Димитар Оржанов – Левски
 2. Венцислав Сотиров – Зенит
 3. Горазд Ордјановски – Карлос Маја
 4. Емил Тепавичаров – Опен мат

Мастерс
-82 кг
1.Бојан Станоичевиќ – Грејси Бара
2.Диан Пенчев – Твистед
3.Маријан Живков – Карлос Маја
3.Радостин Сарандев

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...