12 медали за Сеишин на Државното џудо првенство за деца и сениори

Денес на Државното првенство во џудо за деца и сениори Скопје Сеишин од Прилеп освои 12 медали во двете возрасни категории со 17 натпреварувачи – 3 златни, 2 сребрени и 7 бронзени.

Деца:
1.Анастасија Кузманоска (-25 кг) – 1-во место
2.Марко Василески (-42 кг) – 2-ро место
3.Благојче Мантаорски (-38 кг)- 3-то место
4.Борис Џагадуроски (-30 кг) – 1-во место
5.Давор Најдоски (-27 кг) – 3-то место
6.Ангел Мошков (-27 кг) – 3-то место
7.Немања Џагадуроски (-25 кг) – 3-то место

Сениори:
1.Мартин Трајановски (-60 кг) – 3-то место
2.Марио Тошески (-73 кг) – 3-то место
3.Кристијан Тошески (-90 кг) – 3-то место
11.Јован Најдоски (-100 кг) – 1-во место
12.Марио Цинцароски (+100 кг) – 2-ро место

 

На истото учество зедоа 10 тина клубови од Македонија со над 100 натпреварувачи.

Ipon.mk

print