10 од 10 за Миоки на „Прилеп -град херој 2015“!

Mioki pioneri

На Меѓународниот турнир „Прилеп – град херој 2015“ во организација на ЏК Сеишин од Прилеп, ЏК Миоки со 10 натпреварувачи освои 10 медали, од кои 5 се златни, 1 е сребрен и 4 се бронзени.

mioki medal na Grad heroj

Медали освоија: -25 кг Дамјана Поп-Атанасова 1 место, -40 Моника Стојановска 3 место, -57 Христина Дескова 1 место, +57 Борјана Поп-Атанасова 2 место, -60 Хамза Јашари 1 место, -66 Еди Шерифовски 1 место и -73 Енес Лековиќ 3 место, сите во пионерска конкуренција.
Кадети кои освоија медали се: -52 Наталија Динова 3 место, -57 Берна Шерифовска 1 место и -60 Никола Мајновски 3 место.

ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...