10-ка за џудистите на Пролетер на Државното за јуниори

Џудистите на Пролетер на домашен терен во Прилеп на Државното првенство за јуниори освоија 10 медали, од кои 4 златни, 5 сребрени и 1 бронзен.

Златни медали освоија: Јорданчо Георгиоски 60 кг, Борче Ангелов 66 кг, Марко Паноски 81 кг и Теодора Димеска 44 кг.

Сребрени: Давор Велкоски 55 кг ,Мето Ласкоски 66 кг, Ана Марија Трајческа 52 кг, Марија Томеска 57 кг и Алксандра Макеска 63 кг.

Бронза: Дарко Велкоски 55 кг.

„Продолжуваме со активностите кои се предвидени со учество на претстојните балкански првенства“, истакнуваат од Пролетер.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...