Џонс: УФЦ нека ме отпушти, сигурен сум дека некој промотор ќе биде среќен да ме земе

224

Џон Џонс не се попушта во конфликтот со претседателот на УФЦ, кого го нарече лажго.

Еден од најдобрите ММА борци на сите времиња јавно побара меч против Френсис Нгану, што би му било деби во тешка категорија.

Откако Дана Вајт изјави дека секоја помисла за одржување на таа борба пропадна кога сегашниот шампион во лесна категорија побара да биде платен како Дионтеј Вајлдер и дека има пораки кои тоа го докажуваат, Џонс уште еднаш им се обрати на јавноста преку Твитер.

„Не биди заебан лажго, како и да е, мојата репутација е многу нарушена. Никогаш не сум барал бројки кои ги има Дионтеј Вајлдер. А како би било со оглед на тоа дека тој заработува 30 милиони да се најдеме на половина од таа сума. Затоа што рече дека сум најголем од сите времиња и сето тоа“.

„Јас не заработувам ниту половина од она што го заработува Дионтеј Вајлдер. Ако мојата репутација е причината што ме потценуваш толку многу, само дајте, ослободете ме од мојот договор со УФЦ. Сигурен сум дека некаде некој промотор ќе биде да може да ме земе“.

„Заработувам ли повеќе од 5 милиони по борба, заработувам. Дали треба да се придржувам до тие бројки и за суперборби. Не. Ако не се согласувате со мене, тогаш едноставно не се разбирате во бизнис. Сигурно не сум барал 30, никогаш не исфралив број“.

„И да сакав да се споредувам со другите, ќе се споредував со моите браќа. Од прва рака гледам како НФЛ се однесува со своите шампиони. Има голема разлика. Ја задржав устата затворена во текот на мојата кариера“.

Двајцата браќа на Џон играа американски фудбал професионално во НФЛ. Чендлер сè уште е активен, додека Артур се пензионира.