Џони Вокер се справи со Ковид-19

120

Џони Вокер откри дека има Ковид-19, но успеа да се избори со вирусот и сега очекува да се врати во кафезот. 28-годишниот Бразилец ќе се бори против Рајан Спан на УФЦ Фајт најт 178 на 19 септември во Лас Вегас. За прв пат во кариерата Бразилецот е во серија од два последователни порази и повторно треба да се докаже.

Џони ја зголеми брзината и ги доби првите три борби во УФЦ со нокаут во првата рунда. Освои бонуси и почна да зборува за големи битки во категоријата. Вокер зборуваше за совладување на Џон Џонс, но УФЦ го спротивстави со Кори Андерсон, кој го нокаутира за 2 минути и 7 секунди, а Кори дури и не беше нокаутер. Сега Вокер ќе се обиде да го прекине неговиот слободен пад.

„Во Ирска сите ги почитуваат мерките за Ковид-19 и носат маски. Секој е тестиран пред да почне со тренинг. Пред да дојдам во Ирска, веќе бев тестиран за Ковид-19. Тестот излезе позитивен, но јас не чувствував ништо. Имав изгубено малку чувство за мирис, но за тоа време тренирав. Сè одеше тивко.

Не знам дали повторно можам да заразам со Ковид-19. Ирска е убаво место и сакам да живеам тука со мојата девојка. Овде има убава сала и таа ќе може да работи, затоа што е учителка. Таа моментално работи во Катар, но таму нема убав простор. Ќе ја напушти работата следната година и ќе живееме во Ирска“, изјави во интервју за АГ Фајт.