Џон Џонс: Последното апсење ме ослободи

160

Шампионот во полутешка категорија на УФЦ Џон Донсенс изјави дека неговото последно апсење го ослободило.

Пред неколку месеци „Коски“ беше пијани зад воланот и уште еднаш се најде во притвор. Овој пат, полицијата го снимаше и видеото се рашири на социјалните мрежи. Џонс почна да се оправдува дека има здравствени проблеми и дека на моменти се губи, затоа што примил многу удари во главата.

Тој се изјасни за виновен и беше во домашен притвор четири дена, со нараквица на глуждот за следење. Тој мора да работи 48 часа општествено-корисна работа, да плати казна од 500 американски долари и да заврши 90-дневна програма за третман на зависност. Покрај тоа, шампионот ќе биде тестирано една година. Ова му ги отвори очите и изјави дека се срами и го ослободило.

„Последното апсење направи многу за мене. Ме ослободи на многу начини и ме засрами. Никогаш не сум бил пијан пред и го снимав за сите да го видат. Тоа беше деградација“, рече Џонс.

https://www.instagram.com/p/CB63h4JlEQ6/?utm_source=ig_embed