Џон Џонс помага во ресторан по нередите во САД (ВИДЕО)

173

Шампионот во полутешка категорија на УФЦ, Џон Џонс, му помогна на локалниот ресторан во Албукерк по деструкцијата за време на протестот.

Хегемоно во категоријата до 93 килограми беше активно вклучен во чистење и освежување на ресторан кој беше скоро целосно уништен по вандализамот за време на протестите за одбрана на правата на црнците. На sидовите на ресторанот имало и расистички знаци, кои Џонс ги занемарил и рекол дека му простува на оној што ги напишал овие работи и го сака.

Во неодамнешниот подкаст, Џонс рече дека поправките го мотивирале повеќе од борба во УФЦ. Тој додава дека сака да го промени животот и се става на располагање да му помогне на општеството.