Џон Џонс објави колку пари бара за борба со Нгану

249

Поранешниот шампион на УФЦ во полутешка категорија Џон Џонс бара повеќе од 10 милиони долари за борба против актуелниот шампион во тешка категорија Френсис Нгану.

„Имав телефонски повик пред неколку дена од адвокатот на УФЦ, Хантер Кембел. Му реков дека осум до десет милиони долари нема да бидат доволни за борба од такви размери. Тоа е сè за што се дискутираше досега. Ќе ја чекам нивната понуда и се надевам дека не е премалку. Да видиме како ќе помине“, напиша Џонс.

„Сигурен сум во една работа – ниту една моја борба не предизвика толку голем интерес како оваа. Не можам да одам во моето сандаче без да слушнам прашање од некого за оваа битка. Го кинев задникот со години, добив потрес на мозок, минував низ операции, се борев со најтешките противници од мојата 20-та година и сè уште добив не повеќе од 2 милиони долари за битка. Само сакам да добијам пристоен хонорар, кој еден ден ќе биде возможен“, додаде Коски.

„Мислам дека оваа битка е монументална, ваквите борби се случуваат еднаш во животот. Против Френсис во мојата прва борба во тешка категорија – тоа ќе биде нешто невообичаено. Средбата Али-Форман, но во УФЦ. Оваа битка има потенцијал да привлече стотици илјади нови фанови ширум светот. Во сржта на моите коски чувствувам колку е спектакуларна.

Сите знаат дека борците не се ни приближуваат до она што им го носат нивните битки и не им е тешко да платат пристојно за една од најголемите битки во историјата. И дури и не го сакам вистинскиот фер удел“, додаде Џонс.

Минатиот викенд на УФЦ 260, Френсис Нгану го нокаутира Стипе Миочиќ во втората рунда и беше прогласен за нов шампион на УФЦ во тешка категорија.

По борбата за титулата, Џон Џонс изрази интерес да се соочи со камерунскиот гигант, ставајќи јасно до знаење дека очекува пристојна финансиска понуда од УФЦ.