Џон Џонс чисти улици по протестите (ВИДЕО)

102

Шампионот во полутешка категорија, Џон Џонс, излезе на улиците да го чисти метежот што зад себе го оставија протестантите во Алабама.

„Коски“ успеаја да го спречи вандализмот на младите во неговата држава и ги натераа да му подарат распрскувачи со кои имаа намера да направат графити. Многу луѓе ја пофалија ѕвездата на УФЦ, која не застана тука и реши со неговите пријатели да ја исчистат штетата што ја направија демонстрантите. Џонс жали за Џорџ Флојд кој почина од полициско насилство, но не верува дека агресијата ќе ги смени работите.

Тој сака да се увери оти никој нема да настрада, а сопствениците на малите бизниси да имаат сигурност. Беше подготвен да одговори на сигналите за помош и заедно со неговите луѓе ќе чистат цел ден.

Ова се видеа од работата на Џонс, кои често имшеа проблеми со законот и во минатото мораше да извршува општествено корисна работа.