Џејк Пол и Аскрен се поткачија на соочувањето (ВИДЕО)

179

Поранешниот шампион во полусредна категорија на ОНЕ и на Белатор Бен Аскрен и блогерот Џејк Пол, кои треба да се соочат во рингот на професионален боксерски меч на 17 април, се судрија малку за време на традиционалното соочување.

Откако ја ислуша заканата на Пол, поранешниот УФЦ-борец се сврте и му удри лесен шлаканица на својот противник. Блогерот побрза по него, го удри по телото и го оттурна со двете раце. Аскрен, очигледно потпирајќи се на таквата реакција, не одговори, туку само се насмеа и ја напушти сцената прилично задоволен од себе.

Средбата меѓу Бен Аскрен и Џејк Пол ќе биде во 8 рунди и ќе биде главниот настан на боксерската вечер организирана од промотерската компанија Трилер.

Аскрен вети дека ќе го нокаутира противнико во седмата рунда, а претседателот на УФЦ, Дана Вајт, објави дека ќе се обложи на милион долари за победа на неговиот поранешен борец.