Џастин Гејџи: Мек Грегор само лае – Усман ќе го убие

75

Џастин Гејџи, поранешен привремен шампион во лесна категорија УФЦ, го поддржа Камару Усман и го критикуваше Конор Мек Грегор. Последните денови, поранешниот двоен шампион беше лут на Усман и го обвини за копирање на неговиот стил.

Ова се случи по победата, која Усман ја забележа со нокаут над Хорхе Масвидал со десницата. Во овој удар со деснивцата „Озлогласениот“ ја виде неговата техника и се закани дека Усман ќе му плати со титулата за оваа копија. Усман му одговори на Мек Грегор и го предупреди да биде поскромен.

Камару го потсети Конор дека му беше понудена шанса за титулата, но ѕвездата на УФЦ ја одбил и се сокрил. И Гејџи се вклучи во нивниот спор и го напиша следниов коментар на социјалните мрежи:

„Конор Мек Грегор, направи го тоа! Само лаеш. Камару Усман ќе те убие. Барем ќе видиме како твојата надвана верзија губи со нокаут“.