ЏФМ: Пролетер најдобар во вкупниот пласман, пред Миоки и Ипон за 2017 година

Според рангирањето на Џудо федерацијата на Македонија (ЏФМ) најдобра е екипата на Пролетер со вкупно 256 бодови (ДП пионери 29, ДП кадети 58, ДП јуниори 54 и ДП сениори 115), со забелешка дека годинава не се одржа екипното првенство.

Втора е ЏК Миоки со 227 бода (3-36-48-140), трет е Ипон со 160 (4-14-57-85), Сеишин е четврти 113 (15-22-21-55), Дрим е петти  37 (20-4-3-10), шести е Работнички 33 (1-2-0-30) итн.

Ipon.mk

print

Можеби ќе ви се допадне...