Џудистите на Балканското првенство за кадети во Кикинда

MOK dzudo den na sportot

Македонската џудо репрезентација ќе учествува на Балканското првенство за кадети од 27-29 мај во Кикинда-Србија.

За Македонија ќе настапат-кадети и кадетки:

-50 кг Јорданчо Ѓорѓиоски

-60 кг Хамза Јашари

-66 кг Борче Ангелов

-66 кг Симеон Гешоски

-73 кг Ратко Костов

-73 кг Еди Шерифовски

-52 кг Наталија Динова

-57 кг Ана Марија Трајческа

-63 кг Александра Макеска

-70 кг Анастасија Качаниклиќ

+70 кг Александра Најдоска.

Ipon.mk/В. Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...