За џудистите на Миоки злато, сребро и бронза во Ниш (ФОТО)

На Меѓународниот турнир што се одржа вчера во Ниш, Србија, џудистите на Миоки освоија три медали, односно златен, сребрен и борнзен.

Медалите ги освоија: Борјана Поп-Атанасова – златен, Марија Кузмановска – сребрен и бронзен Моника Стојковска. Останатите учесници прикажале одлични џудо борби.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...