Џошуа откри како ќе го победи Вајлдер

Светскиот шампион во тешка категорија Ентони Џошуа откри како ќе го порази својот ривал, Дионтеј Вајлдер, во борбата за обединување на титулите во 2018 година.

„Статистиката на Вајлдер покажува дека неговиот моќен удар е со десницата, но не може да се прилагоди и неговата лева рака е слаба. Ако можам да елиминирам едно или две од неговите главни оружја, ќе го лишам од можноста да ги кориси, а тој ќе ја изгуби довербата во своите сили“.

Англичанецот е многу поумерен во своите говори. Спротивно на тоа, Вајлдер постојано кажува како брзо ќе го нокутира Џошуа.

.

print