Џон Вејн Пар дебитира за Ризин

Џон Вејн Парк во својата долга кариера ќе настапи за уште една голема организација.

43-годишната австралиска мај тај ѕвезда на 18 август во Нагоја ќе дебитира за Ризин против Данило Занолини. Во текот на кариерата Бразилецот освојуваше шампионски титули во организациите Рајс, ХЕАТ и ИСКА. Мечоот ќе се одржи на тежина до 75 килограми.

„Имав среќа да се борам 16 пати во Јапонија од 1998 година. Последен пат се борев во 2008 година кога јаод бранив титулата ВКБА/WKBA против Коза. Јапонија ми е една од најомилени земји за борба. Ако успеам да дојдам до стотата победа во кариерата баш во Јапонија, тоа ќе биде посебено“, рече Ганслингер.

ММА шампионот на Ризин и на Белататор во бантам Кјоџи Хоригучи (28-2) се бори со Каиџи Асакура (12-1) во меч во кој појасот нема да биде залог.

РИЗИН 18

кик-бокс:
Џон Вејн Парк – Данило Занолини
Рјуџи Хорио – Учу Сакураи
Шота Такија – Казуки Осаки
ММА
Кјоџи Хоригучи – Каи Асакура
Кана Асакура – Алеша Запитела
Манел Капе – Такеја Мизугаки
Хирото Уесако – Ив Ланду
Такаки Соја – Јутаро Мурамото

print