ЏК Ипон имаше специјалка златен медал на Државното првенство

Џудистите на Ипон на Државното првенство за јуниори денеска во Прилеп како да беа специјализирани за златни медали, освојувајќи 4 злата, потоа 1 сребро и 2 бронзи.

Медалите ги освоија:

-Резарт Хусени -55кг – златен медал

-Ветон Ајдинов -60кг – сребрен медал

-Ангел Ангелов -66кг – бронзен медал

-Ариф Сејди Жарки +100кг – златен медал

-Амра Фејзула -63кг – златен медал

-Милена Алексоска -63кг – бронзен медал

-Анастасија Качаниклиќ +78 – златен медал.

„Навистина сме горди на нашата златна генерација, на којашто и претстои светла иднина. Денеска покажаа одлични борби“, велат од Ипон.

Ipon.mk/В.Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...