Џан Демиров втор во Јамбол и најдобар странски борач (ФОТО)

Dzan Demirov na piedestal vo Jambol 2016

Младиот борач на БК Балканец, Џан Демиров (-54 кг), го освои сребрениот медал на Меѓународниот турнир „Иван Крстев и Петко Дерменџиев“ во Јамбол-Бугарија. Воедно, Демиров е прогласен и за најдобар странски борач.

Balkanec vo Jambol 2016

На турнирот учествуваа преку 120 борачи од 9 клубови од Бугарија,боречки клуб од Турција и БК Балканец.

Останатите борачи се поразени во борбите за третото и се пласираа на петото место: – 47кг Филип Тасев, -54 кг Мартин Стојанов и -58 кг Филип Стојков.
Ipon.mk/В. Д.

print

Можеби ќе ви се допадне...