Јутјубер не знае кај му е главата откако рече дека ќе го победи Мајк Тајсон

192

Познатиот јутубер Џеј Џеј Олатунџи (КСИ) е предмет на сериозни критики на социјалните мрежи. 27-годишниот јутјубер одговори на прашање на пријател кој го прашал дали може да го победи легендарниот Мајк Тајсон. Олатунџи изјави дека верува во неговата победа над легендата, затоа што годините се на негова страна и  не бил поразен во боксот. КСИ има малку искуство во рингот и победи на неколку аматерски натпревари.

Во 2018 година тој боксуваше со неговиот колега Логан Пол според правилата на аматерскиот бокс и борбата заврши нерешено. Една година подоцна, двајцата се натпреваруваа, но овој пат борбата беше професионална. Мечот беше оспорувана и решена со одлука, која КСИ ја донесе и со тоа има учинок од 1-0 во боксот.

„Всушност, може да го победам Мајк Тајсон. Јас сум без пораз и никој не успеа да ме победи. Причината што го велам ова е дека годините се на моја страна. Возраста е на моја страна. Нема да брзам со сите сили во првите рунди“, изјави КСИ за битката со Тајсон.

Оваа изјава на КСИ му донесе многу критики на социјалните мрежи, а ова се дел од најкритикчите коментари:

„КСИ не е добар. Тајсон би можел да го нокаутира на 74-годишна возраст.

Исто така, треба да се борам со јутјубер и тогаш ќе верувам дека можам да го победам Тајсон.

Тајсон може да го победам на која било возраст од 10 до 80 години.

Јас сум фан на КСИ и се срамам од неговата глупост.

Јас сум исто така непобедлив и помлад од Тајсон. Мојот скор е 0-0 во боксот.

Овие јутубери треба да се смират.

Тие треба да го пуштат ова видео на погребот на КСИ.

Што велат луѓето за да заработат пари.

Нема да биде ни битка.

Би сакал да ги видам 6-те секунди во кои борбата ќе заврши.

Оваа изјава покажува дека тој не знае ништо за боксот и за Тајсон.

КСИ, зарем не си дрогиран?

Тајсон со еден мозочен удар го испрати во болница.

КСИ не го победи ниту Логан Пол.

Со години не сум чул таква шега“.

Пред неколку часа, КСИ очигледно беше уморен од читање критики и рече дека е пијан и не е сериозен.