Јапонија најдобра на Светското првенство во џудо

128

На Светското првенство во џудо што се одржа во Унгарија Јапонија е најдобра репрезентација со освоени 11 медали – 5 златни, 4 сребрени и 2 бронзени. Потоа следи репрезентацијата на Грузија 4 (1-1-2), Шпанија 4 (1-1-2), Русија 3 (1-1-1), Франција 2 (1-1-0) итн.

Ова се својувачите на медалите. 

Фото: ИЏФ