Јуниорите на Ипон најдобри на Државното џудо првенство (ФОТО)

Младите џудисти на Џудо клубот Ипон од скопската Општина Карпош се најдобриво јуниорска конкуренција на Државното првенство за јуниори и јуниорки во Битола (10 јуни со 8 медали – 5 златни, 2 сребрени и 1 бронзен медал.

Ипон по бројот на златените медали е изедначен со ривалот Миоки, но имаше два сребрени што беа пресудни во вкупниот пласман.

А во конкуренција пионерите на овој клуб освоија еден златен медал.

Резултати
Јуниор(к)и
-55 кг
Есад Самир – бронзен медал

-60 кг
Резарт Хусеини – златен медал

-66 кг
Ветон Ајдинов– сребрен медал

+100 кг
Ариф Сеиди – златен медал

-48 кг
Арбреша Реџепи – златен медал

-70 кг
Амра Фејзула – златен медал
Елена Попоска – сребрен медал

-78 кг
Анастасија Качаниклиќ – златен медал

Пионерки
–57 кг
Румејса Фејзула – златен медал

Од Ипон изразуваат задоволно од постигнатите резултати, но се фокусираат на наоѓање на генерлен спонзор на клубот со што би се обезбедила иднината на овие млади талентирани џудисти, а се со цел постигнување на врвни спортски резултати во иднина.

Ipon.mk

print